Apurahajuhla 23.5.2017

24.5.2017

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön apurahajuhlaa vietettiin Kuusankoskitalon Kuusaasalissa tiistaina 23.5.2017 klo 18.00 alkaen.

Juhlassa julkistettiin säätiön vuoden 2017 apurahat, erityisapurahat sekä juhla-apurahat.

Tervehdyssanat lausui säätiön apurahalautakunnan puheenjohtaja Jukka Puustinen. Hän kertoi säätiön toiminnasta ja myönnetyistä apurahoista sekä toivotti vieraat tervetulleeksi juhlaan. Juontajana juhlassa toimi säätiön sihteeri Tiina Laine.

Säätiön hallitus on myöntänyt tämän vuoden aikana kuusi erityisapurahaa ja nyt myönnettiin viisi juhla-apurahaa. Erityis- ja juhla-apurahojen saajille luovutettiin kunniakirjat. Kunniakirjat luovuttivat säätiön hallituksen puheenjohtaja Pauli Hänninen, apurahalautakunnan puheenjohtaja Jukka Puustinen sekä asiamies Stig-Olof Lindholm.

Erityisapurahat on myönnetty Iitin musiikkijuhlayhdistys ry:lle, Kettumäen kansanpuisto ry:lle, Kuusankosken Riistamiehet ry:lle, Kymin Nikkarit ry:lle, Kymijoen Lohisoitto ry:lle sekä Työväen Näyttämöiden Liitto ry:lle.

Juhla-apurahat on myönnetty Kuusankosken Taideruukki ry:lle, Kuusankosken Teatterin Kannatusyhdistys ry:lle, Kymenlaakson partiopiiri ry:lle, Pohjois-Kymen Musiikkiopiston Kannatusyhdistys ry:lle ja Sudet ry:lle. Juhla-apurahat ovat jokainen arvoltaan 15.000 euroa.

Juhlassa Kymi Sinfonietta, Kotkan seudun musiikkiopisto ja Pohjois-Kymen musiikkiopisto esittivät Jaakko Kuusiston säveltämän H.C. Andersenin satuun perustuvan Satuoopperan "Prinsessa ja villijoutsenet". Kapellimestarina toimi Esa Heikkilä, esityksen ohjasi Piia Kleimola ja solisteina olivat Emilia Vesalainen-Pellas, Leena Arffman, Helena Berg, Kai Huopainen, Peter Nordman ja Juha Pikkarainen. Pienemmissä rooleissa, kuorossa ja mukana orkesterissa nähtiin ja kuultiin kummankin musiikkiopiston oppilaita.

Juhla päätettiin kahvitarjoiluun.

Luettelo apurahansaajista on kohdassa Säätiön esittely/Myönnetyt apurahat